BOOK HER LAKTATTEST

Laktattest – Øg din performance

HVAD ER EN LAKTATTEST?

Laktattests (mælkesyretest) er inden for professionel cykelsport, stadig i dag et af de primære redskaber til at kortlægge en cykelrytters fysisk, rytter-karakteristika (sprinter, enkeltstart, tonser m.m.) og individuelle træningszoner. Testen er en vigtig brik i udarbejdelse af et individuelt træningsprogram. For alle cykelryttere er det vigtigt at måle den ”anaerobe tærskel” (mælkesyregrænsen), men testen giver også indblik i hvor godt trænet, kroppen er i at bruge fedt som brændstof og dermed inddirekte din udholdenhedsevne, tempokapacitet og niveauet over din FTP.

Med en laktattest kan vi fastlægge og tilpasse dine træningszonerne, således du kan træne mere målrettet og fokuseret med områder der vil have stor indvirkning på din ydeevne og cykelperformance.

book tid

SÅDAN UDFØRER VI EN LAKTATTEST

Testen køres som en trappetest. Dvs. med trin af ca. 4. minutter, hvor belastningen er fastlagt. Testen køres på en hjemmetræne, hvor din egen cykel monteres. Vi tilpasser belastningen for hvert trin, så du skal ikke gøre andet end at holde kadencen stabil. I slutningen af hvert trin måles koncentrationen af mælkesyre (laktat) i blodet ved et lille prik i fingeren. Pulsen noteres sammen med de gennemsnitlige watt for de 4 minutter, inden intensiteten øges igen og nyt trin påbegyndes.

Jo flere watt der skal trædes, jo højere er produktionen af mælkesyre, og på et tidspunkt overstiger mælkesyreproduktionen kroppens evne til at omdanne og nedbryde mælkesyren. Den ”anaerobe tærskel” også kaldet syregrænsen, er det punkt hvor der er balance mellem mælkesyre-produktion og mælkesyre-nedbrydning.

FÅ STYR PÅ DINE TRÆNINGSZONER

Efterfølgende, laver vi en analyse af testen, hvor vi bestemmer din syregrænse og fastlægger dine træningszoner. Vi fokuserer bl.a. på de områder du har størst muligt forbedringspotentiale eller områder du med fordel bør fokusere på for at nå dine mål.

Endvidere giver vi forslag til konkrete intervaller, du kan arbejde med fremadrettet.

EFTER TEST TALES DER OM SPECIFIKKE GUIDELINES FOR DEN FREMADRETTET TRÆNINGEN.

Pris 1500,-

book tid