Slide Velofit - laktattest BOOK TID laktat-test

Laktattest – Øg din performance

HVAD ER EN LAKTATTEST?

Laktattests bliver i professionel cykelsport brugt til at fastlægge en cykelrytters fysisk, karakteristika, træningsniveauer og udarbejdelse af træningsprogrammer. For alle cykelryttere er det vigtigt at måle den ”anaerobe tærskel” (mælkesyregrænsen), eller bestemme en kurve der relaterer til watt, puls og laktat. Uanset niveau er denne laktatmåling eller kurve tæt forbundet med præstationer under træning eller cykelløb.

En laktattest er en afgørende faktor med hensyn til at tilpasse træningsniveauer, da de forskellige intensiteter flytter sig løbende i takt med at du bliver bedre. Testen bruges også til at vurdere selve potentialet som cykelrytter da den ”anaerobe tærskel” er meget afgørende i udholdenhedssport.

book tid
Velofit - Laktattest

SÅDAN UDFØRER VI EN LAKTATTEST

Testen køres på forskellige trin af 4 minutter bestemt ud fra watt. Efter hvert trin måles koncentrationen af laktat i blodet ved et lille prik i fingeren. Pulsen noteres sammen med det gennemsnitlige ”watt output” for de 4 minutter inden intensiteten øges med 25 watt for de næste 4 minutter

Jo flere watt der skal trædes, jo højere er produktionen af laktat op til et kritisk niveau hvor produktionen er højere end kroppens evne til at omdanne og nedbryde laktaten. Den ”anaerobe tærskel” er det punkt hvor der er balance mellem laktat produktion og nedbrydning. Gennemsnitligt ligger det niveau på 4 mM/L, men med individuelle variationer på 3-6 mM/L.

FÅ STYR PÅ DINE TRÆNINGSZONER

En analyse af testen bestemmer både den ”aerobe” og ”anerobe tærskel” samt 4-6 træningsniveauer (let, medium, tærskel, super tærskel, VO2max og anaerob kapacitet) ud fra både watt og puls.

Velofit - Laktattest

EFTER TEST TALES DER OM SPECIFIKKE GUIDELINES FOR DEN FREMADRETTET TRÆNINGEN.

Pris 1200,-

book tid