Mere end bikefit🤔
Jeg har efterhånden arbejdet med mennesker og deres cykelposition i [...]
Jeg har efterhånden arbejdet med mennesker og deres cykelposition i [...]
Siddesår er en smertefuld oplevelse, og noget de fleste cykelryttere og cykelmotionister har oplevet. Mange gange går det i sig selv efter et par dages hvile, men kan også tvinge selv den mest hårdføre cykelrytter af cyklen i længere tid. Men hvorfor opstår siddesår? Og hvad kan man gøre for at forebygge dem?
Ondt i knæet er en af de hyppigester skader og skavanker hos cykelfolket. Der er mange forskellige måder at have ondt i knæet på og problemet stammer ofte fra andre steder end selve knæet. Det er essentielt at få undersøgt hvilke knæsmerterne du har for at komme dem til livs.
Måske du er en af de mange, som har følt sig godt forberedt til et udenlandsk motionsløb, et såkaldt Gran Fondo. Et løb med flere lange stigninger. Træningen fremtil løbet var gået godt, watt’ne var gode, intervallerne var gået som planlagt. Du var gået ind til løbet med en nogenlunde ide omkring hvad du burde kunne holde af belastning (watt) på stigningerne, men under løbet blev du slemt overrasket.
Hvad er dit primære formål ift. kost?. Det er vigtigt at have en klar plan med sin kost, på samme måde som man har en klar plan med sin træning op til et mål. Det kan være at have god energi til sine træningspas, og holde vægten stabil. Det kan også være at du vil tabe dig op til et stort mål for sæsonen, fx La Marmotte.
Test af FTP (Syregrænse) Laktattest eller klassisk 20 min test (FTP test). De fleste cykelryttere er ikke ligefrem vilde med tanken om VO2-max-test eller FTP-test (Funktionel Threshold Power). Når tidspunktet igen nærmer sig hvor vrangen skal vrides ud af lungerne og syren skal op over begge ører, væmmes de fleste ryttere ved tanken.